JUL

Nu har det vart jul här och allt som hor till! Julen spenderades i denna stuga med massor av mat, främst italienskt, och Debs släkt, My och hennes familj. Väldigt trevlig kväll med manga skratt och massor av klappar. När jag har hittat min sladd till kameran ska jag lägga in lite kort med och inte bara stjäla alla som My har pa sin sida=))
Men jag jobbade i alla fall till 4 tiden sen tog jag ett powernap pa 1 1/2 timme sen var festen igang när jag ateruppstod=)) Sa det var manga flaskor vin, cosmopolitan och margaritas pa borden och efter 3 timmar lag nagra av gästerna halvsovandes pa soffan.. Här är det visst alltid Carmela som ordnar kalas vid speciella hogtider sa denna släkt kommer jag visst se mycket av. Men alla är otroligt trevliga och har ofta mycket att prata om, speciellt morfarn.. Varje gang jag träffar honom sa forsoker han fa mig att stanna kvar i USA, och inte aka tillbaka till Sverige. Fast än sa länge har jag fortfarande siktet inställt pa Sverige, borta bra men hemma bäst!

Sa vid 2 tiden pa natten tror jag de sista gästerna knallade hem, och bade jag och My hade svart att halla ogonen oppna. Pa juldagen vilken är den dagen som man egentligen firar jul här hade vi julklapps oppning pa morgornen och barnen fick ännu mer paket. Helt galet, har aldrig sett nagon fa sa mycket paket! I denna hog fanns bland annat Wii, vilket även jag uppskattade. Sen fick bade jag och My en massa klappar av Debs vilket var annu mer tacksamt=)) Jag fick jatte fina armband med matchande orhängen och ett annat armband, sen Ralph Lauren handskar och Lacost väska och en massa giftcards pa H&M  och en massa mer. Sa jag har haft en trevlgi jul och over nyar aker vi till Poccanos och till en skiiresort där. Ska bli jätte kul, My ska ocksa med sa vi ska väl se till och fa i oss lite skumpa där!

Ska forsoka och bli lite bättre pa att uppdatera allt men tillsvidare.
Happy New Year everybody!

LOVE

Krasch, booom

Jadu, jag skrev ju i forra inlägget om min stora grymma bil som jag cirkulerar runt i. Nu ska jag även komma fram till att det inte bara är prositiva saker med detta! Igar sa drog jag och My till Broadway mall och shoppade lite, My hittade riktigt festlig klänning pa H&M och jag en gra aktig kofta.. Planen var egentligen att hinna till IKEA men de hade visst stängt sa ingen peppakakasdeg eller glogg blev de.. Eftersom tisdagar är 5$ dagar pa bion sa skulle vi ju självklart dit ocksa.. Jag hade ju hort mycket bra om This X-mas, sa valet hamnade pa den. Efter circus 15 minuter sa insag vi att den var helt värdelos och satt mest och snackade otroligt tyst och med tanke pa att filmen var värdelos och att de bara var 3 andra där kändes de inte riktigt som om det spelade nagon roll men uppenbarligen sa.. plotsligt skriken den ena SHUT UP!! okej chilla va. men vi gick iallafall ifran bion innan slutet for filmen var en katastrof, helt värdelos! Sa pavägen hem sa rullar allt pa, och efter att ha blivit stoppade vid porten av den gamle sa kommer vi äntligen fram till My's hus. Där hennes garageuppfart är otroligt liten, sa My kikar pa ena sidan och jag med plotsligt hor vi ett boom. Och My's stropror var tillknokat! Jepp detta händer efter att jag har vart ute och kort i 2 dagar! Bilen klarade sig fint sa har inte nämnt de, men de var sjukt klassikt att detta skulle hända mig.. 

Idag var jag och Carmela pa Saks och shoppade infor jul o nyar. Därefter akte vi och till Alan och hans skola for han hade ett party med klassen där. Sen sa släppte carmela mig av vid My och sa käkade vi lunch.. Turkeysandwich, mums!! Sen maste jag självklart papeka de om att Lynn Spears(britney spears syster) är gravid, detta var ungefär var 5 minut pa CNN och det är den kanalen som räknas som serios! Ialla fall hon är visst gravid i 3 manaden och hon är även programledare pa Disney channel. Sa under CNN nyhetssändning fick oroliga foräldrar skicka in kommentarer till om hennes graviditet och även en psykolog var med under sändningen for att hjälpa foräldrar att handla denna situation! Detta är verkligen att galet land! Blir sa matt pa allt folk här som ska vara sa dommande, när de absolut inte vet hur saker och ting ligger till. Visserligen är de väl ingen idyll att vara 16 ar och mamma inom nagra manader men att alla andra ska lägga sig i natt som helt klart inte är deras sak. Vissa skrev att de inte skulle lata deras barn kolla pa denna kanal om Miss Spears jobbade kvar, for man kan ju inte lita pa henne, tänk vilka rad hon kommer ge barnen! Jag har svart att tro att hon kommer sitta och berätta in i detalj om hur hon blev gravid, och ledsen o säga det men jag tror redan att de flesta 14 aringar som kollar pa detta program redan är medvetna om de! Mätt blir jag pa de!
Barnen kom hem vid 4 tiden sa jag har underhallt dem och lagat lite käk! Da ringer Julias froken och berättar att Julia har vart i slagsmal. Sa det var ett herransliv här när foräldrarna kom hem.
nu har jag ialla fall slutat for dagen sa jag ska plinga till Sandra och sen imorn kommer My och Jules forbi.. Och snart är de julafton!
Have fun!

Love

It's fake but it looks real!

Kunde inte hjälpa att knäcka mig när jag horde denna kommentaren, for den är ur min synvikel otroligt amerikansk. Visserligen handlar det om julgranar, Michael har en fake och här i huset har vi en äkta. Men bara allt här i amerikat är sa annorlunda, i sondags var det den klassiska sondagsmiddagen vilket innehaller Carmelas och Alans släkt och My. Detta är verkligen nagot som jag har saknat, har inte haft sittmiddagar pa ar och dar. Och sa var det pasta. Pasta är ju for mig bland det bästa man kan äta, och eftersom Carmelas familj ursprungligen är fran Italien sa blir det visst mycket av den sorten, till maten sa far man otroliga mängder av vin ocksa och efterrätt! Jag har precis fatt reda pa att pa julafton sa brukar det ga at runt 25 flaskor vin, vilket inte riktigt känns som hemma pa julafton, visserligen juldagen men julafton känns lite mer chill. My och hennes familj ska även komma over och fira jul här vilket ska bli jätte trevligt! Sa denna veckan är lite stressig eller nja nu ljog jag, jag jobbar circus 2 timmar pa morgonen och sen 4 timmar pa kvällen sen är jag mer eller mindre ledig varje helg. Sa det jobb är sjukt glidigt=))

Igar bestod min arbetsdag av att bädda barnens sängar och vika lite kläder sen käkade jag och Carmela lunch drog ut till ett mall och kollade in hennes affär, vidare till supermarket. Där de pa sina vagnar har en hallare for kaffet pa vagnen, mycket intressant med Starbucks liggandes precis vid ingangen. Sen sa korde jag denna jätte till bil hem och chilla hämtade barnen och gjorde varm choklad och spelade spel sen var det middag och sen var jag klar for dagen. Shit jag är verkligen i himmelriket nu!

Just nu är klockan 7 jag har varit uppe sen ottan inte for att jag behover det utan mest for att jag skulle ringa hem till min mormor och prata med henne, mor min hade ju for ovanligheten inte sin telefon med sig. Nu i juletider antar jag att man inte annat kan än sakna sin familj med bara 6 dagar kvar till dopparedan sa langtar jag efter mormors kottbullar och jul pa Backen med alla tillhorande personer där. Men nästa ar da jävlar=))
Nu ska jag springa ner och sova 1 timme till innan barnen ska upp och sen ska jag till My och käka lunch!

LOVE

Vinterdäck pa onskelistan!

Visserligen finns det manga framgangsrika amerikaner och de har pa manga sätt satt avtryck i historien. Men varfor använder inte dessa "västland" vinterdäck?! Istället for att inforskaffa vinterdäck stänger varje skola när det ar 10 cm sno. Idag vart det visst lite lätt halt ute pa vägarna da fick jag stränga order om att det inte gick och kora bilen nagonstans osv. Sa det händer inte overdrivet mycket idag, tur att jag inte har pressat schema och ingen tid! Idag är en av dessa dagar da jag saknar Sverige eller Sverige i säg saknar jag kanske inte men jag saknar Lucia. Här har folk aldrig hort talas om Lucia och tycker mest det verkar korkat att en ga ett langt tag med ljus i haret och sjunga julsanger. Men jag anser att det ar guld. Samtidigt längtar jag massor efter min familj och extra mycket efter min mormor, det ska bli nästa veckas mission att ringa till henne. Att vara hos mormor och dricka glogg och äta lussekatter o pepparkakor är nog sa juligt det kan bli. Sa tills nästa ar da det bli svensk juletid sa ska jag gotta mig med den extrema amerikanska julen for den är verkligen natt extra=)) image39

Jonas brothers?!

image38


Efter X-antal Disney filmer är jag bra tätt i huvudet. Om det är nagon som har sett Jungelboken den med 2 dic shiten sa har ni säkerligen hort Jonas Brothers detta var for mig nagot helt nytt tills här om dagen. Jungelboken blev min lilla gava till ungarna, mycket for att jag är galet trott pa att titta pa Toy's och Tomas taget, som till julklapp till dem. What case ever sa hade i alla fall dessa grabbar gjort om Larry the kings sang, ni vet den doo-bii-doo jag vill ju vara som du osv osv.. Denna lat har nu blivit lite rockigare och med en tillhorande musikvideo. Dessa grabbar sag ut att vara runt 20 ars aldern. Men när jag senare kikade in pa deras hemsida visade de sig att en av grabbarna nej forlat pojkarna var 14 ar! Sa mitt foreslag eftersom jag nu fortiden uppenbarligen inte kan se skillnad pa 14 och 20 aringar ar att folk bor borja använda lappar där ens alder star pa! Detta borde dock endast gälla for folk mellan 13 och 19 for som sagt jag är jävligt nojd varje gang jag kommer in pa krogen här i US, sa inga lappar da tack=)) 
Medans jag enda var inne pa deras sida sa snokade jag runt lite och kom till denna fragan som nagon av deras fan's har skrivit.  


Joe, why do you wear a ring on your ring finger on your left hand? -Emily Park]

It's a purity ring. A promise to myself and God to stay pure until marriage.

Det är sa sjukt amerikanskt sa jag vill spy men just nu ligger jag dubbelvikt pa golvet for det är sa komiskt. That made my day! For idag sa kan man inte ens ta den lilla vanen ut pa tur. Gatorna är nämligen av is har och alla skolor är stängda, sa det blev ingen träning eller berok till postkontoret som jag har sagt i en vecka att jag skulle till. Imorn kanske=))

Vänster, hoger om

image37


Detta är pa Donkan, jag undrar mest varfor man ska använda den vänstra sidan forst? vada tanka om man vill ha Dr Pepper vad gor man da? och framfor allt tänk om colan pa den hogra sidan är godare? Varfor bara inte sätta ut en cola syrup och fylla pa den?!

Skärpning, Cultural Care!

Jag ska helt klart klar erkänna att jag vet att jag inte ar guds bästa barn kanske, men alla de som jobbar pa amerikanska cultural care suger kossa! Jepp, detta kan jag inte längre sicka under stolen med, om nagon pa nagot sätt skulle vilja aka utomlands om det sa är ett ar pa collage, highschool eller au-pair sa for allt i världen välj inte Cultural Care, de pa svenska kontoret är hur trevliga som helst och gor verkligen allt for att hjälpa till. Helt klart en guldstjärna till dem där. Men de urblasta människorna som jobbar pa de amerikanska kontoret är verkligen helt tätta... Jag har nu i 1 1/2 vecka forsokt att fa ordning pa mitt li här bortom Atlanten, och helta tiden är det nagon som säger natt och sen ändrar de sig och snart kommer jag säkerligen sitta pa de där planet hem. Jag skulle nog kunna stejka och bara jävlas for jag är sa pissed. Dessa människor flyttar mig till ett annat land sisadär ett hav hemifran och när man är ensam och inte har nära och kära och svensktalande människor i närheten sa är det ett jävla meck! De skyller pa varandra och en person säger att allt är lungt medans den andra undrar varfor jag i princip inte har bokat min biljett hem än. 

Forhoppningsvis, kommer allt losa sig. Vilket jag tror att det kommer gora jag har bara 1000 miljoner samtal och email att fixa. Men tackvare, Carmela och Alan sa kommer jag nog flytta till dem pa lordag. Men det har varit ett jävla liv pa kontoret och det har varit tal om att anlita advokater osv. Men enligt My som är min kontakt till den yttre världen sa ska detta nog losa sig. jag litar pa My känns som om hon kan fixa allt, hehe vilken vän=)

Nu ska jag i alla fall vara lite flitig och ga till gymmet och ta ut mitt agg mot LCC Helen och de andra notterna pa Boston kontoret!

Ny flyttar jag!

Nu ar allt fixat och klart, pa fredag gor jag min sista dag, och sen pa lordagn flyttar jag till Long Island! Sa jag kommer bo granne med My vilket ar hur kul som helst, och ett tag inte buss fran NYC. Sa detta ar svarslaget! Familjen ar hur gullig som helst, visserligen har jag inte pratat med dem sa mycket, for jag far namligen inte lov att prata med dem for familjen har. Men My har haft stadigt telekontakt och pratat med dem och hon intygar att de ar lika trevliga som de verkade vara=)) Sa detta kommer bli kalas, nu maste jag dra till banken stanger om 20 minuter.. aterkommer snart med ny info..

Rock on! 


Ingen värme?!

När jag vaknade till liv imorse framat 6:15 kändes det otroligt lockande att ligga kvar och lossas som ingenting, men sen insag jag att det inte var ekonomi lektionen jag skippade utan trillingarna och nja det var inte mojligt! Maste vara min otroliga arbetsmoral som har kommit fram, sjukt synd att jag inte hade den i 3:an just pa ekonomilektionerna da, kanske min närvaro hade sett lite bättre ut. Lätt att vara efterklok! I vart fall sa drog jag pa mig mina adidaspants och en miss sixty troja och knallade upp, kisade lite mot spegeln och insag en gang for alla att min nya ansiktskräm inte alls funkar. Jag gar in till trillingarna och plockar upp Eric och Scott och borjar tar ner dem da Tara ropar at mig att jag maste bära upp dem igen for att värmen inte fungerar! Detta är ett land som maste besta av hyptrokondriker overallt, jag skulle ju annars lätt kunna ta pa mig rollen, men här i USA är de verkligen rädda for allt! For jag kan gott säga att det var som pa Hawaii här, kanske en Hawaii morgon men det var ingen fara. Men da skulle jag mer eller mindre dra pa ungarna overall och mossa och handskar, detta är inget jag hittar pa, de sa faktidst till mig att jag skulle ta pa ungarna de:S
Men men de är ju inte mina barn och snart inte mina bekymmer heller. De där lät kanske lite hart, men da ska det även tilläggas att mamman här mer eller mindre avskyr mig, efter jag berättade att jag skulle flytta. Maste även tacka My for hennes otroligt ihärdiga peppning, jag har allt behovt de=))

Efter jobbet idag drog jag till gymmet och tränade, pratade med Kelly om att jag vill säga upp kortet och hon bara: Tara är underbar, men vem skaffar 5 barn=)) detta tyckte jag var hogst komiskt och skrattade ratt at de=)) Sen drog jag till promenad och jag och Jennifer skaffade biljetter till Awake! Vi var tidiga sa vi drog en sväng om Barnes & Nobel innan.. Awake är helt klart en sevärdig film, men dock inte om man ska opereras om 1 vecka. Filmen borjar med en text som säger att i usa sa är det arligen 30000 personer som pa nagot sätt är vakna under sin narkos av misstag, och därmed kan känna varje snitt, men ar paralyzerade och kan inte rora sig.
hehe, men jag vet oddsen är väldigt fa att detta skulle hända mig.. Men filmen var bra, och det är manga andra schyssta filmer som kommer ut snart visserligen inte hemma i Sverige.

Annars händer det inte mycket här. Idag har det snoat hela dagen, sa nu ligger snon sadär vacker pa market! Kändes otroligt juligt! Men nu är det dax och kika in Gossip girl, har de pa tivo=))
sleep tight!

kongas singas osv

Jepp detta var nog mitt och My's mantra mellan tunnelbanan och Penn station.. Folk tittade lite underligt men de brukar ju folk gora sa inget konstigt med de=))

Denna helg sag ut som de flesta andra jag tog bussen in till NYC, självklart var bussen som vanligt väldigt sen sa jag kom till BB King där "Beatles" spelade, lite sent. Sa när jag tillslut lyckades urskilldre My där inne sa gick jag bort till henne och sen visade hon mig till den beromda brunch buff'en.. De hade lite av varje där men det mesta sag farligt ut, sa jag holl mig till scramble eggs och kladdkaka, funkar fint de=)) Nagra av My's polare var ocksa där sa det vart trevligt och träffa lite nytt folk! Efter denna spelning sa var klockan redan halv 3 sa knallade jag, My och Sanna ner mot the village. For alla som känner mig vet att detta är mit favorit tillhall i NYC. Där besokte vi även mitt favorit caf'e och fick tillslut även ett bord där. Sanna lämnade oss for att aka hem och jobba. Jag och My satt kvar och drog oss verkligen for att behova ta oss ut i kylan. For damer och herrar NYC är kallt inte vanligt kallt utan en isande kyla som sätter sig i benmärgen. For alla er som har sett Emil i Lonneberga när de aker häst och släde for att mata gamlingarna. Ungefär sa kallt kändes det!

Century 21 var varat nya mal, for att hitta mig natt nytt, och bara kika in där. Denna affär har en massa märkeskläder till nedsatt pris, jag hittade även ett par J.Linderberg jeans där.. Det fanns otroligt mycket av allt mojligt men mycket var bara skräp. Efter denna tur sa skulle vi ta oss till en forfest, sa vi behovde nagonstans att byta om pa. My foreslog Starbuck's men jag sag Hilton Milleniumhotel som ett bättre ställe om inte renare ialla fall! Sa med självsakra miner tog vi oss med en massa andra in till hissen och upp till resturang vaningen och snabbt in pa en toalett. hehe funkade fint, och nu sa vet vi ju alltid vart vi ska ta vägen..

Sa med klänning och kjol tog vi oss längst Manhattans gator och in pa min liten kiosk for och kopa natt drickbart. När han fragande om legg korde jag min självsakra min och drog snabbt upp mitt och han kollade pa det och lät oss handla, vilket flyt! Detta holl dock inte i säg särskillt länge, for vi hade fatt adressen till forkalaset och när vi stod pa manhattan och hade letat efter detta hus i säkert 30 minuter och efter att jag hade ringt och de sa att detta inte gick att missa. Blev vi lite lätt fundersamma, sa vi gick in i natt lägenhetshus och fragade om hjälp och han bara är ni säkra pa att detta inte ligger i Queens.. Jepp det var vi, sen ringde my och själklart var det ut till queens vi skulle! Sa det var bara att sätta sig pa tunnelbannan och ta sig dit ut!

Riktigt trevligt men tyvärr fick vi ga tidigt, for jag blev dalig. Men efter operationen da jävlar=)) sa efter att precsi ha missat taget till Long Island fick vi sitta pa Penn station och vänta.
Denna gangen visste vi till och med vart vi skulle dock inte taxi grabben, är GPS for mycket att begära?
Sen pa sondagen chilla vi och träffade Debs family som jag kanske ska flytta till sa de vart nice. Om det blir sa kommer jag endast bo 2 minuter fran My. Sound good to me!

Igar hade jag min exitinterjuv där min LCC och mamman i denna familj gaddade ihop sig for att komma fram till hur blast jag är! Men om 11 dagar ar jag fri fran denna galenskap sa det känns perfekt! Sen sa far vi se vart jag tar vägen, just nu ar jag bara sugen pa att ta min närmare NYC om inte sa tar jag mitt pick och pack och aker hem!

saknar alla nära och kära hemma, la familia<3


RSS 2.0