I'm soooo excited!!

Shit jag glömde helt bort och nämna det bästa av allt! Den 17 augusti sticker jag till NY och hälsar på My!! Det kan liksom inte misslyckas. Den veckan ska vi även ta en kurs som heter Fashion Portfolio, och kursen leds av ingen mindre än Beth Drucker, som är professor på Parsons school of design och på F.I.T!
Jag är bara så glad över att jag ska tillbaka, har verkligen vart på gång länge men har inte blivit av pga flytt och såvidare.
Biljetten ska bokas så snart jag får in min lön på kontot vilket är senast på måndag men förhoppningsvis imorn! Och jag pratade även med min chef som sa att det nog inte skulle vara några problem med att få ledigt men jag skulle få 100% klartecken imorn.

Just nu kan jag inte annat än att stämma in i Pointer Sisters - I'm so excited..
Kollade precis på min filminspelning från när vi var på Long Island på au pair skolan.. Jag filmade när polisen var där, och när han använde My som hjälpreda. Och detta är riktigt, riktigt kul o se, och lyssna på.. Det hela slutar i alla fall bra och My får NYPD heligaste sak som tack för att hon hjälpte till en Doughnot...


Happy times!!

Vilken av de 10000 dörrarna är dörren till min framtid?!

Kanske dock ska börja med att säga att jag inte klarade fystesterna, sjukt tråkigt men min rygg pallar inte att lyfta en docka på 75 kg så frågan är om jag någonsin även om jag stärker ryggen kan bli polis?
Just nu är jag i mittemellan land, jag vet inte riktigt vad jag ska göra och jag vet inte vad jag vill göra med livet.
När jag ringde till mamma och berättade att jag inte klarade mig så var hennes svar: Men Yasemin vad ska du NU satsa på? Och jag vet att det inte var illa menat men, jag är helt ledsen att säga detta men jag är faktidst helt frågande om vad jag ska göra med livet. Kan inte direkt säga att jag vill göra det ena eller det andra, men jag tror nog inte att polis är nått för mig ialla fall, för jag fixar nog inte det fysiskt med min ryggskada. Så det är nog bara att gilla läget där. Men över till ämnet, vad ska jag göra med mitt liv, jo jag har inte en aning. Men jag vet att jag inte riktigt är redo för att börja plugga något och sen 2 år senare inse att det inte alls är det jag vill syssla med, så min snälla mor får hålla i hatten och vara vänlig att vänta, just nu tänker jag enbart jobba och växa upp i min egna takt och få vara nöjd med livet utan någon stress från något håll!

Och jag ska tillägga att det går bra, idag fick jag förfrågan om att bli VIBE leader.. Vilket var otroligt oväntat men efter gårdagen så var det en sjukt bra boost för självförtroendet! Om inte annat så gör jag nått rätt på jobbet, och det uppskattas av de andra där, så det är bara och tacka och ta emot.

LOVE


Fystest!!!

Jag satt uppe till halv tolv igår och fick tillslut en biljett till Sthlm. Tågvärden tyckte att det var jätte kul att de som valt sista minuten på tradera tillslut fick betala mer än om man hade bokat för länge sedan..Hmm så kul vet jag inte om jag tycker att det är, med tanke på att jag steg upp klockan 4 och skulle sätta mig på tåget i 4½ timme.. Men det var helt klart över förväntan, och pga min sömnbrist så var jag extremt trött och sov nästan hela vägen. Och mannen som satt bredvid mig var så vänlig så att han hjälpte mig att köpa biljetter plus att han såg till att jag kom på rätt tunnelbanna, fler sådanna killar!

Så nu har jag precis kommit fram till Sundbybergs IP och om 2½ timme börjar testet, stort frågetecken vad jag ska göra tills dess. I all min stress i morse glömde jag köpa bok, och min data är död om 11 minuter. Så frågan är vad gjorde man förr då man inte hade dagens teknik, det man inte gjorde var i vart fall polistester. Nja ska nog ta mig inåt till för det är sjukt mkt pollen här och mina ögon börjar redan att rinna.

Och tack Zäta för att du tror på mig, jag behövde verkligen det idag.

LOVE


Dear Mr President

Är en låt från Pink senaste album, och den är sjukt bra. Jag hörde den första gången då jag var i US och familjen jag bodde hos är typiskt konservativa republicaner. Jag och Tara disskuterade en gång, Bush och alla olika debatter om honom. Tara som är väldigt smart chockade mig helt med att försöka säga att Bush ex gick in i Irak för att han ville "hjälpa världen" måste dock fråga på vilket sätt har han hjälpt dessa människor?! Alla har självklart rätt till sin egna personliga åsikt, även om den är helt befängd! Jag minns när jag och My var ute och shoppade julklappar, och hittade en bok som räknade ner dagarna till Bush skulle avgå, med ett citat från honom varje dag, och som sagt grabben, ligger på en mellanstadienivå när det gäller dumma kommentarer. Tänka först borde kanske vara hans motto?!

Nu sitter jag och väntar på att aktions tiden kan gå ut så att jag kan få sova, är helt galet trött men måste ju självklart ha en biljett tills imorn annars kan de bli lite jobbigt. Har dock bokat hemresan orkade inte vänta på aktionen där också skulle blivit för stressigt. Så jag lämnar våran huvudstad 18.40 imorn kväll.

www.youtube.com/watch?v=4eRApNHSRRk

Ett måste att gå in och kolla den låten!!

Nu ska jag ner och hämta mina förhoppningsvis torra kläder.. Uppdaterar min dag imorn.
LOVE


Monday

Idag har jag bara vart på jobbet, vakade precis innan klockan ringde och skyndade mig upp jag hann till och med att brygga kaffe och äta frukost innan det var dags att springa till tåget.. Jag lyckades dock precis missa 22 tåget, men de var lungt 42 tåget kom och jag satt med Kalle hela vägen.. Läste i Metro att de håller på att bygga ett "gated communety" i Limhamn ett liknade som man har överallt i England och framför allt i USA.. hmm, där kan jag förstå att de vill låsa ute folk, för det är ju bra många konstiga människor där!! Men vad är det för människor de vill låsa ute i Limhamn?!

Dan har gått fort, hade lunch, ordnat med alla mina shoes på jobbet, o sen vart i kassan hela dan, vi har ju rea just nu och jag har fortfarande inte bestämmt mig om jag ska köpa jackan från Filippa K, nu har jag även hittat ett par Marin blå shorts med rosett mitt på från 20by12 (Sienna Millers märke) och ett par grön rutiga från Something else. Sen har vi ju självklart kjolen från SIS och den ska jag ha, den är svart och längst upp i kanten så är den vit/svart randig, sjukt fin!! Ska lägga upp en bild när jag köpt den=))

När jag kom hem ringde Jasse så snackade jag med henne om alla midsommar bravader, sen mormor, hon är bara för söt, när jag blir äldre ska jag bli precis som hon!!
Nedan för är min lilla hyllning till min MAMMA, bara för att hon är bäst.. Ska tilläggas att Danny målade ett sådant hjärta på min axel som jag har gått runt med hela dan på jobbet, go mommy!!


Castel in Rome

Min midsommar blev som tidigare sagt lugn nästan för lugn.. Men skönt att för en gång skull vakna upp och vara utvilad, om än lite krasslig men med pigga ögon. Idag blev de lite löpning, och sen så lagade jag middag till mig och John med tillhörande efterrätt (kladdkaka) Now were talking!!  Om jag någonsin skulle ha en sista måltid så skulle det lätt vara kladdkaka, en tugga av denna är som om jag har dött och kommit till himlen.
Förövrigt har jag kollat på resor världen över, får vi ihop ett gäng så lutar det åt en vecka i Italien boendes på ett slott, sjukt fancy.. Annars blir det nice, spanska kusten, usa eller Italien.. Men ut och resa ska jag ialla fall...
Men innan dess ska jag börja dansa, på malmös dansakademin, så den 3 juli börjar jag.. Då kommer även Richard o Co ner och några dagar innan Mamma o Moster, sköna veckor väntar=)

Men nu ska jag sova, mkt o göra imorn.
LOVE


Midsommar!

Idag är det midsommarafton eller St Hans som de kallar det i Danmark. Jag håller mig otroligt lugn denna kväll kom hem vid halv tio tiden och sen ska jag upp och jobba imorn(visserligen har väl det aldrig hindrat mig tidigare men nu ska jag ju springa varje dag med) och sen springa.. Usch blir mer och mer osäker på denna löpningen, jag springer mer och mer men som idag så var mina ben på mars eller nått, efter 200m hade jag mjölksyra och benen vägrade ta ett steg till, blir så matt på mig själv.. Men på onsdag är det över så hur det än går så har jag ialla fall försökt!!

Idag hade vi massor att göra och en chef som tvingade oss att ha öppet längre för att vi inte hade sålt tillräckligt mycket.. Så vi höll öppet 15 minuter längre som om det skulle öka försäljningen så mycket!

Igår så var jag i Köpenhamn med Dannielle, Clara o A-K vi lagade middag (lasange) och bara tog de chill, riktigt trevligt, börjar bli mer och mer sugen på att flytta över sundet. Visserligen tar det inte så långt tid och åka över men det blir ändå minst 2 timmar om dan som man kunde gjort nått roligare för.. 

Nja nu har jag precis kollat på Chokolate(filmen där Jonny Depp är snyggare än vanligt) riktigt nice film som förövrigt Lasse Hallström gjort.. Så nu ska jag sova, upp tidigt imorn igen..

LOVE

malmöfestivalen

Idag känns det som om jag har sommarlov, vet inte riktigt vad det är för falsk känsla med tanke på att jag bara är random ledig idag.. klockan är 12 och jag har fortfarande inte tagit mig ut och sprungit än, ligger i (PJ's) och lyssanar på musik och längtar efter Malmöfestivalen. Denna festival är vad som får mina danska coworkers att komma över till den svenska sidan eller rättare sagt det är mest för att Looptroops spelar. Men inte bara dem utan riktigt många andra artister aswell, www.malmofestivalen.se ta en titt in och framför allt kom till Malmö den 15 och njut av denna gratis festival, varför till roskilde när man har festivalen runt huset och den är gratis?!


A walk along memory lane


Hittade denna bilden på mig och Richard när vi var små, tänka sig att "lillebror"  tog studenten för 2 veckor sedan. Jag säger som min mormor alltid säger inte konsigt att jag känner mig gammal nu när ni unga har blivit såååå stora..

kokar över..

Vet inte riktigt vart jag ska börja händer så mycket saker runt omkring mig hela tiden, och eftersom jag nu är vuxen(jobbar,knegar, trabajo osv..) så har jag inte riktigt haft tid och reflektera över dem.

Till att börja med är jag galet upprörd över något som jag läste i Metro igår(min källa till vad som händer runt om i världen). I vart fall så var det en artikel om hur brandmännen i Malmö vägrade åka in i Rosengård utan polisskydd. Hur absurt låter inte detta?! Detta var efter att man vid fler talet tillfällen blivit hotade, stenade och allmänt illa behandlade av Rosengårds invånare. Självklart ska man inte dra alla över en och samma kam, men frågan är hur kan man bete sig såhär mot människor som riskerar sitt egna liv för att rädda andras. Det är verkligen respektlöst, och framför allt vad händer när det plötsligt börjar brinna på Rosengård, och brandmännen inte kan ta sig in för att de är rädda, inte för att på nått sätt skada sig i branden utan för dem som står utanför och hotar med att "sätta en kula i pannan" ! Jag skulle vilja säga att det är sådanna här saker som gör att det blir skillnad på människor och människor.. Jag vet att jag låter som en fantasilös Miss World finalist när jag säger att jag önskar mig fred på jorden men det får vänta, just nu önskar jag mig mest fred i Rosengård...

Min andra ämne är FRA-lagen som inte gick igenom! Det är nu man ser att det verkligen finns en demokrati i Sverige. Skönt att se att människor kan engagera sig i saker och ting, trotts att det inte är en fotboll inblandat! FRA-lagen, hade enligt mig inte gjort någon nytta här i Sverige, varför ska man här ha tillgång att kolla någons mail osv utan att personen i fråga utgör något större hot. Detta skulle säkerligen hindra många människor, och sen säkerligen gå ut över yttrandefriheten. Men det är kanske så man vill ha det i Sverige. Alla ska vara under övervakning för det är hemskt illa om du någongång skulle missa att tvätta händerna efter toalettbesöket..

I mitt liv händer det inte så mycket, var sjuk i feber i helgen o även måndagen.. Springer så mycket jag kan för att hinna i mål snabbare, jobbar varje helg hela tiden..Markdowns för REAN på Urban Outfitter (som börjar imorn, mycket godbitar där)tar min energi och tid, aswell as fotbollen 0-2 mot Ryssland?! Vad hände gubbar!!!?? J och jag har börjat prata igen, funfunfun, jag gleder meg.. Anna fyller 21 idag, nu är även hon med i Golden Girls 2..
Onsdag är mitt test och just nu är jag mega stressad och bara väntar på att jag ska trilla i en trappa och bryta foten eller nått.. Måste boka biljett till Sthlm nu eller senast imorn, tack SJ för att det kostar massor med pengar, hur smart är det att ha dyrare biljetter än flyget?! Klimatsmart javisst....

Natten är dessvärre inte ung dock är jag ledig imorn, men sova är vad som står på min önskelista just nu..
LOVE


15 juni, kanske världens bästa dag

Världens bästa dag! För det är MIN dag! Visserligen vaknade jag upp med feber eller rättare sagt jag sov inget alls i natt utan bara låg o kallsvettades hela natten.. Men det kan man nästan förlåta eftersom jag har haft en helt underbar dag=)) Speciellt tack till Zandra som gjorde hela min dag till nått alldeles, alldeles underbart. Vi började dagen med att åka till Köpenhamn o käka middag i Nyhavn, sen strosade vi runt längst köpenhamns gator, käkade glass vid kanalen. Framåt 6 tiden så hade vi bokat biljetter till Sex and the city: the movie, och den var FAB!! Helt underbar film, som en trogen tittare av serien så blev jag (trotts mina otroligt höga förväntingar) glatt överraskad den var till och med bättre än vad jag trodde!!
Det var många skratt och tårar genom hela filmen, helt klart en favorit! Nu har jag precis kommit hem, fick även sällskap på tåget av Promoe och Timbuktu inte illa=))

Svårslagen dag saknar dock alla som inte bor inom skånes gränser vilket är precis nästan alla jag känner. Men tack för alla gulliga grattis som jag har fått, means alot!! 
Nu ska jag dra mig tillbaka cirkus 6½ timme kvar tills jag ska upp igen, bara att gilla läget.. 

LOVELOVELOVE 


kan ni hjälpa denna rara lilla flicka?!

Jag ska ta det hela från början. Igår kväll kom Zandra hit på besök så vi käkade mat och kikade på Factory Girl väldigt lyckat, dock har jag misst all min respekt för Andy Warhol efter den filmen, usch vilken hemsk liten man!!
Vi har även bestämt oss för att åka till Paris, detta ska ske i mitten av juli, då ska vi leka turister i en helg. Perfekt att man bor 20 minuter från närmsta flygplats, helt otroligt bra. Men tro inte att bara för att vi var uppe sent igår att vi låg på latsidan idag, icke! runt 10 tiden stack vi ut och sprang, jag som har mitt fystest om 2 veckor har ju inte vart så lyckad på löpbanan men idag så kom jag ytterligare 400 m längre. Så nu har jag bara sista varvet kvar, och det ska bara spurtas och det tror jag inte ska vara några svårigheter=)) Sen så sprang vi runt på stan i ösregnet för att hitta en present till Rikard ojoj han ska bara veta vad vi fick gå igenom för att hitta den.. Sen så slutade vi på en lunchresturang på Triangeln, mycket trevlig (läs snygg kock) som jobbade där, helt klart värt ett återbesök. Zandra köpte några linnen på HM och jag hittade ett par mörklila jeans som jag bara var tvungen att köpa.
Därefter var hon tvungen att åka hem till Herkules, men imorn ska jag dit så vi hoppas på sol för då blir det picknick i Lund.

Jag tog då tag i alla mina ärender vilket innebar att jag skulle till banken, där visade det sig att mitt sk brokonto redan var öppnat men banken hade bara inte brytt sig att informera om detta, illa illa SEB!
Polisen var nästa stopp, 2 v kvar och jag vet fortfarande inte vart platsen där jag ska göra mina fystest ligger(dock hittade jag det på eniro nu men men) så jag tänkte att om jag går till polisen så måste de ju veta eller kunna ta reda på vart de ligger. Först går jag dit, och det är helt fullt så jag tar mitt kö nummer och väntar, tillslut så blir det min tur. Då informerar mannen i luckan mig om att han bara är civil och inte vet nått om sådanna saker, och skickar mig vidare till det stora polishuset. Så dit knallar jag, och det är inte alls så lätt som man tror att hitta, ville bara på peka detta!!
Där får jag också vänta, när det blir min tur så säger damen att hon inte heller har någon aning om vart de ligger. Men just i detta tillfälle(måste vara ett omen) kommer det två ynger manliga poliser in. Hon ropar då till dom: Hallå, kan ni hjälpa denna rara lilla flicka?! Jag får bita mig hårt i läppen för att inte brista ut i skratt!! Och när jag sen kommer upp så ser jag att polismannen är het, inte vanlig het utan riktigt snygg. Så där står den lilla flickan, lite lätt rosig om kinderna och fnittrar som en 14 åring. Whats up, med det liksom?! Borde jag inte vid snart 21 års ålder lärt mig hur man uppför sig..
Jeje de visste faktidst inte heller, hmm om inte poliserna vet vem vet då? Så jag knallade hemåt, då insåg den lilla flickan att hon absolut inte behöver ha någon åldersnåjja eftersom jag uppenbarligen ser ut som en 14 åring.. hihi..

Jejje nu ska jag boka biljetter tills på söndag jag och zandra ska fira min födelsedag i Köpenhamn, och på kvällen ska vi se på Sex and the city=))
LOVE


Sverige VS Grekland

Här om dagen så började fotbolls-EM vilket medför att alla killar sitter bänkade framför tv i hopp om att en dag bli lika framgångsrika spelare som Henke o gänget. Jag som bor tillsammans med två killar, så nu i dagarna hör jag bara komendatorernas röster som ekar i hallen. Men jag klagar absolut inte igår satt jag och John o tittade på matchen mellan Holland och Italien, och liken match det var!! Ikväll är det Sverige som möter fd EM mästrarna grekland och jag har tippat på 1-1 och vi får se vad det blir.

Annars händer det inte så mycket, igår var det staff meeting och det innebar att vi var kvar på jobbet 2 timmar extra och fick lära oss om butiken. Sen så har jag även blivit ansvarig för skorna i butiken, och med tankte på hur mycket jag älskar skor, (shoe lady) så är jag inte lika glad i att pilla runt i skor som andra har haft sina svettiga och äckliga fötter i. Men det är bara att gilla läget (känns som om jag börjar över använda detta uttryck) I dag fick jag dock i mission att ordna i ordning på sale avdelingen efter att ha stått där i 3 timmar såg det fortfarande ut som ett bombnedslag, och i och med att de högsta cheferna kommer torsdag så måste allt och då menar jag verkligen allt vara tipp topp. Men när man jobbar i ett land där folk uppenbarligen inte har lärt sig hyfs när de handlar i en affär så ser det mest ut som sju svåra år jämt, och möjligheten att någonsin hitta något handlar mest om tur..

Nu ska jag ut och se var zandra har tagit vägen, och sen även tvätta mina fötter för det luktar precis så illa som alla andras=))

LOVE


Step up 2

Tog ungefär 1 vecka för mig att ladda upp dessa bilder från min helg i Kalmar. Finns dock inga bilder från kvällen på kåren men lika bra är väl kankse de. Mest sand och lakrisshot för min del där, ojoj ska kankse inte glömma halmstad heller.. Idag mår jag som en prinsessa första helgen i Malmö som jag inte har druckit en droppe alkohol, satt och kollade på Gossip Girl och Step up 2 kan rekomenderas för er som gillar dans filmer kommer absolut inte bli besvikna:) Nu har jag fått soundtracket till min I-Pod så det är väl inte mer än att gå ut till banan och löpa lite. Enjoy the sun!


Borta bra men hemma bäst!

Som vanligt är jag helt uppe i mitt serie tittande detta skulle kunna liknas med en viss nördighet, men eftersom jag förövrig har ett liv så klarar jag mig rätt bra ändå. Denna vecka har jag haft massor att göra och framför allt massa tåg tid(där av alla sex and the city avsnitt) jag började veckan med att jobba på måndagen för att ha varit i Kalmar hela helgen så var det bra mkt svårare än vad man kan tro. På tisdagen tåg jag tidiga tåget och begav mig till Ljungan där mormor hämtade upp mig så spenderade jag dagen ute på landet. Kändes helt underbart och få komma ut dit, solen strålade hästarna gnäggade och ja, allt var så underbart! Framåt eftermiddagen så åkte jag hem och tog en runda på Vallen det gick dock desstu sämre. Jag försökte 5 gånger men varje gång så ville inte benen röra sig 1 m längre än 400 m så lite lätte besviken över detta gick jag hem och åt en årsförbrukning av glassbåtar..
I vart fall tisdagen kom och denna gånger kom jag hela 800m om det går i denna fart så kanske jag kan komma 2000m tills testet ska göras. Jag passade på att åka till Strömstad o träffa lite pools.. Marie, Jasse, Johanna och så självklart Sandra. Jag och Sandra hade värsta underbara kvällen, satt på bryggan käkade pizza och drack öl, klockrent!
Sen kom jag hem sent och då fick jag mamma att bli lika fast i serien som jag.. hehe..

Torsdagen var den stora dagen, som egentligen var anledningen till att jag åkte hem, Richards student! Mkt trevlig tillställning med god mat, dock blev det inga goda drycker för mig förrens efter middagen jag stod nämligen som chafför den dagen, och fråga mig inte varför.. I vilket fall som helt så hann jag allt i kapp, när klockan var halv 11 så var jag nog precis i samma stadium som alla de andra=)) Jag, niklas o Jonas drog till Harrys och drack på där.. Träffade lite gamla pools som man inte sett sen 9:an helt sjukt att sånt fortfarande händer,. Lite senare kom även Richard och Tobbe dit, då var vi inne på champangen och jag skulle åka ner till Malmö snart, inte den perfekta avslutningen på kvällen men vilka underbara dagar jag hade hemma. Det är verkligen som de säger borta bra men hemma bäst! Richard joinade mig bort till Chaplin där jag styrde käk och inväntade min moster som skulle köra mig..
Det var väl en snabb catch up från veckan. Idag har jag valt trots många om och men att stanna inne och vila. Är så sjukt sugen på att dra ut men mot bättre vetande så ska jag ju snart till stockholm och då måste jag ju faktidst kunna springa mer än 800m. så det är bara att gilla läget så efterb den 25 så kan jag festa hur mkt som helst.. weiii...

Love


Coulda, shoulda, woulda

Jag är totaly into Sex and the city, när jag hörde att den har premiär på fredag i Köpenhamn blev jag sjukt besviken. Premiären i Sverige är först den 21 juni alltså det är hela 19 dagar kvar. Efter jobbet igår gick jag och Danielle ut och käkade lite, hittade nått som påminde om Subway fast lite dyrare och framför allt more skanky.. Men det smakade gott och mätt blev jag också.. Vi satt och disskuterade SATC filmen, för Danielle har fått blijetter tills på lördag och ska se den då, och vi började prata om serien och vem som man är mest lik. Hon är då Charlotte vilket passar riktigt bra in på henne och jag är då Carrie. Efter att ha åkt tåg i flera timmar så har jag sett på X-antal avsnitt ur serien och annars också ska väl också tilläggas. Jag gick till och med i min desperation in på the voice sida för att tävla om biljetter till filmpremiären. Där skulle man först göra ett test och tillslut blev man en av karaktärerna och självklart blev jag Carrie med detta citat "The only thing I've ever successfully made in the kitchen is a mess. And several small fires." - Carrie
Dock vet jag inte om jag skulle vilja påstå att jag är så värdelös i köket men det är inte ofta det användes förutom om det är spagetti som ska kokas..

Nu än en gång sitter jag på tåget, påväg hem. Ska även upp en sväng till Strömstad och träffa Humle galet att det har gått 5 veckor sedan jag flyttade därifrån!! Men som jag ska till Carl, det känns toppen och det är verkligen nått som man ska göra det är grymt att flytta till en ny stad och bara prova nått nytt och skulle det vara skit är det ju faktidst bara att flytta hem igen. Jag är happy happy happy här nere. 

Ska kika lite mer på SATC och sen ladda upp lite bilder från helgen=))

LOVE 

RSS 2.0